poniedziałek, 17 czerwca 2013

ZUPA KREM ZE SZCZAWIU








Składniki:

  • Duży pęczek szczawiu
  • 1 duża marchewka
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 mała pietruszka
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 duża cebula
  • Kostkę rosołową
  •  Ugotowane jajka

Do garnka wlać 3 kubki wody i dodać do nich kostkę rosołową następnie pokroić ziemniaki na małe kawałki i wrzucić do wody. Marchewkę i pietruszka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do zupy. Cebule posiekać i zeszklić  na złoty kolor na maśle i dodać do zupy. Na koniec gdy ziemniaki już zmiękną dodać posiekany szczaw i gotować jeszcze 5 min, po tym czasie zmiksować wszystko blenderem. Podawać z ugotowanymi jajkami i śmietaną.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz